A myCollection egy pénz- és éremgyűjtemény kezelő program, amely kiépítésénél és flexibilitásánál fogva alkalmas más gyűjtési területek gyűjteményeinek kezelésére is. Ennek megfelelően kitüntetés, bélyeg, szalvéta, stb. gyűjtemények rendszerezését is lehetővé teszi. Általában minden olyan területen jól használható, ahol a felvitt darabról egy vagy két fénykép elegendő. (Bár lehetőség van több kép csatolására is.)

A gyűjtemény kezelését a felvihető adatok, csatolmányok, aukciók, személyes információk sokasága biztosítja. A nagyszámú szűrési lehetőség hatékony keresést eredményez, hogy a felvitt adatok minél hamarabb elérhetővé váljanak.

Elkészült az 2.0-ás verzió

Mostantól a telepítővel letölthető az új verzió, amely néhány - a felhasználók által igényelt - újítást tartalmaz. Részletek a "Letöltés, telepítés" menüpontra kattintva.

Figyelem

A 2.0-s verzióra csak az 1.4-es verzióról lehet frissíteni. Ha önnek ennél régebbi verzója van, akkor először töltse le az 1.4-es verziót. Letöltés után indítsa el legalább egyszer. Ezután lépjen ki belőle, és jöjjön vissza letölteni a 2.0-ás verzió telepítőjét. Részletek a "Letöltés, telepítés" menüpontra kattintva.

Az első lépés a telepítés után

menu1Az érmék felvételét a menüből az "Elemek", "Új tétel" menüpont kiválasztásával kezdhetjük el. Ugyan ezt érjük el, ha az ablak közepén jobb egérgombbal kattintunk és az "Új tétel" menüpontot választjuk. Meglévő elemet a második menüpont kiválasztásával tudunk szerkeszteni.


Elkészült az 1.3-as verzió modellgyűjtők részére (autó, vasút, stb.)

Egy lelkes modellautó-gyűjtőtárs segítségére támaszkodva kialakításra került a myCollection modellgyűjtői verziója. Funkcionalitásában nem sokat különbözik az éremgyűjtői verziótól, de a megnevezések jobban illeszkednek a modellesek kívánalmaihoz. Részletek a "Autómodell gyűjtőknek" menüpontra kattintva.