Import OpenNumismat programból

A myCollection program használata

Az OpenNumismat programból a gyűjteményi adatok importálhatók a myCollection rendszerébe a következő lépések segítségével.

Mi a teendő ha nincs elég diszk hely

Az importáláshoz a cél háttértárolón annyi hely szükséges, amilyen nagy az OpenNumismat adatbázis fájlja. Ha nincs ennyi hely a megadott drive-on, akkor nem lehet megkezdeni az importálást, hogy a félig importált állapotot elkerüljük. Ezért lépjen ki az importáló programból. Ha számítógépe több meghajtót is tartalmaz, akkor indítsa el a myCollection programot, és a Beállítások, Adatbázis..., Áthelyezés menüpontok segítségével helyezze át a myCollection adatbázisát egy másik meghajtóra, ahol elég hely van. Ha kész, akkor lépjen ki a myCollection programból és indítsa újra az importon.exe-t.

Mi a teendő ha nincs megelégedve a kategóriákkal

Az importáló program a kategóriákat az OpenNumismat kiválasztott listája (List) alapján állítja elő. A kategória szerkezete az OpenNumismat listájához hasonlít. Ha ez nem tetszik, akkor lépjen ki az importáló programból. Indítsa el az OpenNumismat programot, használja a Customize tree... parancsot és állítsa be a megfelelő szerkezetet. Lépjen ki az OpenNumismat-ból, és indítsa el újra a importon.exe.